Cantitate
|
Preț
|
||
|
Plantele aromatice sunt acele plante cultivate în grădini, livezi sau uneori pe suprafețe mari, pentru calitățile lor aromatice, fiind folosite cel mai adesea ca și condimente sau chiar, în scopuri medicale. Sunt folosite, în general, frunzele, proaspete sau deshidratate pentru a spori aroma produselor culinare, fie că sunt lăsate crude, fie că sunt fierte. Cele mai des cultivate ierburi aromatice la noi în țară sunt: mărarul, pătrunjelul de frunze, pătrunjelul de rădăcină, busuiocul, usturoiul, menta, cimbrul și altele.
Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este o cultură bienală din familia Apiaceae. Recoltarea frunzelor în primul an la pătrunjelul semănat primăvare devreme se va începe în a doua jumătate a lunii iulie, și va continua pînă toamna tîrziu. Al doilea an același pătrunjel (frunzele) se recoltează cînd frunzele au în lungime 12-15 cm, de obicei din mai pînă la mijlocul lui iunie, după care pătrunjelul își pierde din calitate și înflorește.
Mărarul (Anethum graveolens L.) este o plantă anuală, cu viață scurtă, nativă sud-vestului și centrului Asiei. Este singura specie a genului Anethum, face parte din familia Apiaceae. Semințele germinează la temperatura de 3 grade Celsiul, dar o dezvoltare optimă a plantei este la temperatura de +18 +22 grade Celsius. Cei mai buni predecesori ai mărarului sunt: varza, castraveții, boboasele, ridichiile.
Pentru folosirea eficientă a terenurilor la creșterea plantelor aromatice, studiați atent perioadele lor de vegetație. Ierburile aromatice au perioade diferite perioade de creștere și producere. În acest mod, veți putea combina cîteva culturi pe același cîmp în decurs de unu sau doi ani. Faceți alegerea perfectă împreună cu noi!