Cantitate
|
Preț
|
||
|
Varza roșie ca plantă face parte din familia brassicaceae (Brassica oleracia). Ea este practic identică din punct de vedere a tehnologiei de creștere, a bolilor și a dăunătorilor cu varza albă.
Care sunt dăunătorii tipici ai culturilor de varză și cum îi combatem?
Cei mai universali dăunători ai culturilor de varză sunt: gândacul de crucifere, molia varzei, albiciosul napilor, musca varzei, musca albă a varzei, viermele taietor al varzei, afida varzei, gărgărița de tulpină a varzei și gândacii cruciferi.
Cea mai răspîndită metodă de combatere a acestor dăunători sunt folosirea insecticidilor, care, majoritatea sunt recomandate de a fi folosite nu mai tîrziu de 30 de zile înainte de recoltare. Alte metode eficiente de luptă împotriva acestor dăunători sunt culturile de trichogramma și aratul adînc după recoltare.
Care sunt predecesorii culturilor de varză, ce sol preferă, și cum obținem o recoltă generoasă?
Cei mai buni predecesori sunt considerate culturile de boboase (în afară de crucifere) și plantele perene. Plantele se dezvoltă bine pe soluri cernoziom, solurile cenușii de pădure și solurile podzolice cultivate. Se recomandă cultivarea varzei pe același teren nu mai mult de 2 ani consecutiv, și reintoarcerea culturilor de varză pe același cîmp nu mai devreme de 4-5 ani. Varza este o cultură capricioasă referitor la umiditatea în sol. Nu suportă umiditatea excesivă din sol, rădăcinile pot pieri după 12 ore de la inundare.
Baza unei recolte generoase sunt semințele de calitate. În internet magazinul AgroArt.md puteți alege, și comanda cu livrare la domiciliu o varietate largă de semințe de varză. Calitatea materialului semincer este garantată !