0
Comanda mea

Stocare vin

Selecționare:
după popularitate mai ieftin la inceput mai scump la inceput după denumire

Secretul unui vin echilibrat constă în atenția la detalii. Strugurii pentru vin, după ce sunt culeși, trecuți prin zdrobitoare și teasc, se transformă în must/vin, care de obicei ajunge să fie depozitat. La producerea și depozitarea vinului sunt necesare atît căzi pentru must, cît și butoaie sau sticle pentru o păstrare mai îndelungată a vinului. Mustul sau vinul se depozitează obligatoriu în vase din materiale corespunzătoare: inox, stejar, sticlă sau plastic alimentar.

Cum se păstrează și se depozitează corect vinul?

Vinurile se păstrează de obicei în subsoluri răcoroase și ferite de lumina directă a soarelui la o temperatură cît mai constantă, cuprinsă între 7-16 grade Celsius, la o umiditate relativă de 80%. Cramele trebuie să fie bine aerisite pentru eliminarea excesului de bioxid de carbon. Recipientele ideale pentru păstrarea vinului sunt butoaiele de stejar, dar ele sunt și cel mai greu de întreținut.

Odată îmbuteliat în  sticle, vinul se păstrează pe suporturi speciale pentru menținerea lor în poziție orizontală și care să permită scoaterea unei sticle de vin fără a fi mișcată o altă sticlă. Frigiderele de vin sunt extrem de utile pentru păstrarea vinului în condiții optime, atât în cazul depozitelor de vin, cât și al restaurantelor sau reședințelor. Frigidere pentru alimente nu sunt potrivite pentru vin deoarece temperatura din ele este prea mică.

Vă invităm să descoperiți în magazinul nostru căzi, butoaie și sticle indispensabile în vinificație, indiferent de scara producției, pentru toate nevoile.

Spre vârf