Cantitate
|
Preț
|
||
|
Varza chinezească (Brassica pekinensis) este o plantă anuală cu maturitate timpurie. La temperaturi de +10 +15 grade Celsius și cu lumină zilnică mai mult de 14 ore poate înflori fără a forma căpățîni. Cultivarea repetată pe același teren a varzei chinezești se recomndă nu mai devreme de 3-4 ani.
Cum și cînd recoltăm varza chinezească?
Varza chinezească se recoltează încă în faza de creștere a căpățînii. În cazurile cînd este ratat termenul de recoltare, varza crește în dimensiuni și poate înflori, în acest mod pierzînd din calitatea și aspectul ei comercial. La recoltare, varza este tăiată împreună cu frunzele sale inferioare, după care, la depozit are loc curățirea ei prin înlăturarea frunzelor deteriorate, și ulterior ambalarea ficărei căpățîni în folie de plastic alimentar.
Cum păstrăm corect varza chinezească?
Varza chinezească poate fi păstrată pe un termen de pînă la 6 săptămîni la temperaturi de 0 +1 grade Celsius, și cu o umiditate a aerului de 95%. Concentrația de bioxid de carbon nu trebuie să depășească 4%, în caz contrar se afectează gustul căpățînilor. Calitatea varzei poate fi afectată și de prezenta altor legume în același loc de păstrare.
Respectați tehnologiile de creștere a legumelor, și veți avea parte de recolte bogate în fiecare an, necătînd la condițiile climaterice. Folosiți produse moderne cum ar fi: banda de picurare, folia de mulcire și folia microporoasă antiîngheț. Toate aceste produse le puteți achiziționa de la magazinul nostru, (la dorință - cu Livrare)!