Cantitate
|
Preț
|
||
|
Salata (Lactuca sativa L.) ca legumă este cunoscută încă din antichitate, dar a obținut o popularitate mai mare doar în ultimele decenii. Ea face parte din familia Asteraceae. În prezent se cultivă o varietate mare de salată.
Care sunt temperaturile optime de cultivare?
Salata este o plantă rezistentă la frig, care, la începutul vegetației poate suporta temperaturi chiar și pînă la -6 grade Celsius. Temperatura optimă de dezvoltare este de +15 +20 grade celsius. La temperaturi mai mici, salata crește în frunze, iar la temperaturi mai mare - înflorește.
Predecesorii și solul
Salata se dezvoltă bine pe solurile ușor argiloase și/sau nisipoase bogate în nutrienți cu o aciditate (PH) de 6,5-7. Salata este crescută de obicei după culturile timpurii de castavete, dovlecel, varză, cartofi, tomate și boboase. Înainte de însămînțarea terenurilor, în sol se administrează cîte 60 tone de bălegar, sau 400 kg de nitramofoscă la hectar. Dăunătorii și bolile la salată sunt asemănătoare cu cele ale varzei albe.
Salata este mai multe feluri: de frunze, smulsă, cu căpățînă, salată romen, salată sparanghel. O recoltă reușită de salată începe cu semințe de calitate ! Adresați-vă la magazinul nostru pentru cele mai bune semințe !