Cantitate
|
Preț
|
||
|
Fertilizanții reprezintă cheia succesului pentru plante sănătoase și recolte bogate! Atunci cînd în sol lipsesc substanțele nutritive în cantitățile potrivite, ele sunt suplinite prin adăugarea fertilizanților. Fertilizanții sunt de mai multe feluri, și au mai multe clasificări.
Fertilizanții pot fi încorporați în sol odată cu efectuarea lucrărilor agricole, se pot administra foliar, fiind anterior dizolvate în apă, se administrează prin irigație la rădăcină, sau se îmrăștie la suprafața solului în cazul fertilizanților cu o descompunere controlată.
Fertilizanții se mai clasifică și în dependență de faza de creștere a plantei sau anotimp. În cazul plantelor perene, primăvara ele au nevoie mai mare de fosfor pentru rădăcină, de azot pentru o creștere stabilă și încrezută a lăstarilor și a aparatului foliar pe parcursul verii, și de kaliu; în dependență de plantă pînă la recoltare, și/sau pentru o mai bună iernare în cazul plantelor decorative. Pentru legume în perioada lor de creștere este recomandat de a folosi fertilizanți complecși NPK (azot, fosfor, kaliu) cu microelemente. În perioada răsadului se folosesc fertilizanți cu conținut sporit de fosfor pentru o dezvoltare mai bună a rădăcinei, în perioada de creștere planta are nevoie de mai mult azot pentru o masă vegetativă verde și abundentă, la coacere (sau la înflorire în cazul cultivării florilor) se administrează fertilizanți bogați în caliu pentru un gust mai bun, păstrare mai îndelungată, și aspect vizual mai frumos.
După compoziție, fertilizanții pot fi minerali sau compuși, cu microelemente sau fără.
De asemenea fertilizanții se administrează și la necesitate, atunci cînd planta, prin creșterea sa, demonstrează lipsa concretă a anumitor nutrienți.
Prețul ,calitatea, compoziția, destinația și modul de aministrare al fertilizanților este foarte diferit. Din această cauză studiați literatura specializată, sau apelați la un specialist în domeniu. În magazinul nostru puteți găsi un număr mare de fertilizanți destinați în primul rînd legumelor, pomușoarelor, gazonului, pomilor fructiferi și decorativi.