Chișinău str. Mitropolit Varlaam 65 of 306
Lu-Vi: 09:00 - 17:00

Semințe de gazon cu flori (1 kg)

Semințe de gazon cu flori (1 kg)

Cod produs: AGR-GAZ/FL
230 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova este

Descriere

Compoziţie:
• Lolium perenne
• Festuca rubra rubra
• Festuca rubra commutata
• Poa pratensis
• Bellis perenis
Destinaţie: Gazonul cu flori este un mix de gazon universal, potrivit pentru spatiile insorite si umbrite, destinat amenajarii unei suprafete de 35 mp (cu 1 kg de seminte). Se obtine un strat de plante dese, de culoare verde-viu, cu flori tip banuti de culoare alba, care imbunatatesc aspectul spatiului. Poate fi aplicat in curte, parcuri, loc de joaca sau alte spatii verzi. Se preteaza tuturor tipurilor de sol, putand fi ingrijit fara dificultate.
Cutia conține separat semințele de gazon și semințele de flori.
SFATURI PRACTICE:
Pregătirea solului: Curăţirea solului de pietre şi alte impurități, distrugerea buruienilor, afânarea solului pe o adâncime de aproximativ 15-20 cm. Aceste lucrări se efectuează toamna, lăsând pământul în brazde (fără a fi mărunțit și nivelat).
Nivelarea solului: Primăvara, după zvântare, solul se greblează, se încorporează un fertilizant şi se tasează până se obţine o suprafaţă perfect plană.
Semănatul: Se poate semăna pe orice tip de sol. Se poate efectua din primăvară până în toamnă (semănatul din toamna ne asigură de prezenta florilor în primăvară următoare). Adâncimea de semănat este 1 cm. Se seamănă prin împrăştiere încrucişată, norma de semânţă fiind de 3-4 kg / 100mp. Această compoziție permite obținerea rapidă a unui covor verde deosebit, presărat cu bănuţei de culoare albă (semințele de bănuței se amestecă în prealabil cu semințele de gazon). Pentru o mai bună uniformitate a semănatului, semințele de gazon se pot amesteca cu nisip sau se poate aplica prin împrăștiere un strat de nisip (circa 1 cm).
Acoperire: Se acoperă prin greblare uniformă şi în acelaşi sens, după care se execută o lucrare de tasare.
Udarea: Se udă prin stropire uşoară, solul să fie umed pe toată durata perioadei de răsărire.
LUCRĂRI DE ÎNGRIJIRE
Tundere: Gazonul poate fi tuns atunci cand ajunge la 5-10 cm, urmand ca ulterior sa fie toaleta gradual, la inaltimea de 3-5 cm. Frecvența tunderii la acest tip de gazon va avea în vedere menținerea florilor cât mai mult timp posibil.
Întreținerea gazonului: pe parcursul anului se va avea în vederea menținerea umidității solului, fertilizarea gazonului, dar și reînsămânțarea dacă este cazul. Eliminarea muşchilor înainte de prima zăpadă.

Caracteristici
Specificații principale
Producator
Agrosel (România)
Ambalaj
Cutie-1 Kg.
Produse similare
Gazon Water Saver (1 Kg)
210 lei
Gazon Shadow (1 Kg)
210 lei
Gazon Bar Power RPR (1 Кg)
210 lei
Semințe de gazon Japonez  (1 kg)
230 lei