Cartofii Bellarosa au o perioadă de coacere timpurie cu un sezon de vegetație de 50-60 de zile. Obținerea produselor comercializabile (prima săpătură) este posibilă până în a 45-a zi a sezonului de vegetație. Formează un tufiș înalt, de 70-75 cm înălțime, cu tulpini puternice și frunze verde închis, ondulate de-a lungul marginilor. Fiecare tufiș formează în medie 7-10 tuberculi, uneori pot ajunge și până la 15. Forma lor este oval-rotundă, coaja este ușor aspră, de culoare roșu-roz, densitate medie, cu ochi mici. Greutatea tuberculilor este în intervalul 150-200 de grame, uneori poate ajunge și pînă la 500. Miezul tuberculilor are o culoare galben deschis sau crem bogat. Productivitatea este de aproximativ 350-500 C/ha. Menține calitatea până la 96%. Spre deosebire de alte soiuri timpurii, Bellarosa are o durată lungă de păstrare. Soiul are rezistență ridicată la îngheț.
Rezistență: Foarte rezistent la cancerul de cartofi, nematodul auriu, virusurile Y și A, picior negru, răsucirea frunzelor. Rezistență mediu-înaltă la fitoftoroza frunzelor și a tuberculilor, la virusul tutunului târziu a tuberculilor și crusta comună. La rizoctonioză - rezistență scăzută.
Notă: Comanda minimă - 100 kg !