Chișinău str. Mitropolit Varlaam 65 of 306
Lu-Vi: 09:00 - 17:00

Red Fantasy (25kg)

Red Fantasy (25kg)

Cod produs: EUR-RED25
700 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova este

Descriere

Cartofii de sămânță Red Fantasy sunt o varietate germană de cartofi cu maturare medie, coacerea are loc la 90-110 zile după germinare. Încolțirea prealabilă a tuberculilor acestui cartof contribuie la o perioadă de coacere mai timpurie. Cartofii Red Fantasy sunt perfecți pentru a fi cultivați atît în grădină, cît și la scară industrială. Având în vedere aspectul său atractiv, este foarte apreciat în rândul cumpărătorilor. Tufa de cartofi are o creștere de tip verticală, mediu întinsă. Inflorescențele sunt de mărime medie, roșu-violet. Tuberculii sunt de culoare roșie, de formă alungită-ovală, cu miez galben închis.

Soiul are un randament mare, la sfîrșitul sezonului de vegetație ajungînd pînă la 40 t/ha. Poate fi cultivat pe tot teritoriul Moldovei. Tolerează vremea uscată și lipsa de umiditate, are o rezistență bună la diferite boli. Cartofii nu sunt pretențioși și nu necesită mult timp și bani pentru a fi cultivați.

Tuberculii de cartofi se păstrează foarte bine pe termen lung și nu sunt supuși deteriorărilor mecanice, se transportă cu ușurință pe distanțe lungi.

Soiul este foarte apreciat datorită gustului și proprietăților sale dietetice, este potrivit pentru gătirea diverselor feluri de mâncare cu tratament termic diferit: prăjire, fierbere, coacere și salate (nu își schimbă culoarea în timpul gătirii). Este destinat atât consumului zilnic, cât și dietetic, se recomandă și pentru copii.

Planta este rezistentă la multe boli comune, cum ar fi nematodul chist auriu, virușii crustei comune, piciorului negru, mozaicului de frunze sau tutunului și cancerul de cartofi. Rezistent mediu la infecția târzie a vârfurilor și tuberculilor. Înainte de plantare, se recomandă pansarea (înmuierea) tuberculilor de cartofi în soluție cu acțiune insecticidă și fungicidă.

Prima reproducere!

Notă: Comanda minimă - 100 kg !

Caracteristici
Specificații principale
Producator
Europlant (Germania)
Maturitatea
Semitimpuriu
Ambalaj
Sac 25 kg.
Produse similare
Captiva (25kg)
700 lei
Bernina (25kg)
700 lei
Bellarosa (25 kg)
700 lei
Marabel (25kg)
700 lei
Sanibel (25kg)
700 lei